MTS Woertink, wie zijn wij?

 

Over ons

Wij zijn een actief boerenbedrijf dat van vader op zoon is overgegaan. Vanaf 1979 is Gerrit Woertink werkzaam op het bedrijf. In 1989 heeft hij samen met zijn vrouw Gerda het bedrijf van zijn ouders overgenomen en is hij op zelfstandige voet in Arriën (gemeente Ommen) verder gegaan. Gerrit is de derde generatie Woertink die de boerderij runt.
 
Omdat er in Arriën geen uitbreidingsmogelijkheden waren, zijn wij in het jaar 2000 met het hele gezin en onze veestapel verhuisd naar het dorp Wijster in Drenthe. Hier hebben we op een prachtige locatie aan het Linthorst Homankanaal, en aan de rand van Landgoed de Vossenberg, een boerderij gekocht.

Boerderij van MTS Woertink in Wijster (Drenthe) aan de rand van Landgoed de Vossenberg
Red Holstein (Roodbont). Zowel koeien voor de melk als stieren voor de fokkerij en de vleesverkoop.

Red Holstein

In de loop der jaren is onze veestapel van MRIJ-koeien naar Red Holstein veranderd. Op dit moment telt ons bedrijf 60 melkkoeien, 20 stuks jongvee en 40 stieren. De stieren houden wij voor zowel de fokkerij als de vleesverkoop. De melk van onze koeien leveren wij aan Royal A- Ware. In 2016 is zoon Joost Woertink ook bij de maatschap in gekomen. Naast Joost zijn ook de andere kinderen Marlies en Nienke nauw betrokken bij de activiteiten op de boerderij.

 

> Vlees van de boerderij > Roodbonte fokstieren

Activiteiten op de boerderij

Naast het runnen van een boerderij houden wij ons op het bedrijf ook bezig met het organiseren van leuke groepsuitjes. In samenwerking met Taribush Groepsuitjes & Evenementen komen groepen bij ons op de boerderij genieten van leuke activiteiten met een hapje en een drankje.

 

> De Tari Boerderij

 

Foto > Van links naar rechts: Dochter Nienke, Gerda en Gerrit, zoon Joost, dochter Marlies en haar vriend Erik.

De familie achter MTS Woertink