Roodbonte fokstieren

 

Verkoop roodbonte fokstieren

De stieren van ons bedrijf worden niet alleen gehouden voor het vlees. Een andere belangrijke pijler van onze maatschap is de fokkerij. Per jaar worden er zo’n vijftien tot twintig roodbonte fokstieren verkocht. Er is dus bijna altijd vraag naar onze stieren. De reden hiervoor is dat onze stieren beschikken over een goed exterieur en hoge vet- en eiwitgehalten. Ook denken wij dat roodbonte stieren voor een betere bevruchting zorgen dan zwartbont. Dit wordt onderstreept omdat we steeds vaker merken dat er veel vraag is naar roodbonte fokstieren of rode rietjes vanuit zwartbont bedrijven.
 
Wij verkopen overigens zelf geen spermarietjes voor de fokkerij.

Roodbonte fokstieren uit diepe koefamilies van MTS Woertink
Roodbonte fokstier worden verkocht van één jaar tot veertien maanden

Stieren uit goede diepe koefamilies

Onze roodbonte fokstieren worden verkocht vanaf één jaar tot veertien maanden. De stieren die wij hebben komen uit goede diepe koefamilies. Voor de kwaliteit van de veestapel is dit belangrijk. De eerste Red Holstein dekstier die Gerrit kocht was in 1997 een Willie. Sindsdien zijn 35 tot 40 procent van de stieren die ons erf verlaten voor de verkoop nakomelingen van deze Willie. Voor 1997 gebruikte Gerrit altijd MRIJ-stieren voor de fokkerij.

Als je meer informatie wil hebben over onze veestapel en de mogelijkheden om een roodbonte fokstier aan te schaffen neem gerust contact op met Gerrit.

> Contact

Veekeuringen

Regelmatig lopen wij met onze roodbont koeien mee op verschillende veekeuringen. Zo kun je ons vinden op de Wintershow in Zwolle en de Rundveeshow Noord in Beilen.
 
We hebben in 2016 in Beilen gewonnen in de categorie bedrijfscollectie roodbont koeien, maar resultaten zijn voor ons niet heilig. Wij nemen vooral deel aan veekeuringen omdat wij het leuk vinden. Het competitie-element is voor ons niet zo van belang.
 
Kom gerust eens een praatje maken met ons op één van deze keuringen. Misschien dat we wat voor elkaar kunnen betekenen.

Een veekeuring met roodbonte koeien van MTS Woertink